Interview

‘Dit is geen sport voor slaapkoppen’

Naar website
AD Den Haag

Hagenaars in zwaarste zeilrace ter wereld

Ze delen een huis maar zijn de komende tijd in een nog kleinere ruimte op elkaar aangewezen. Hagenaars Jelmer van Beek en Jorden van Rooijen doen mee aan de grootste zeilwedstrijd ter wereld: The Ocean Race.

De laatste voorbereidingen zijn getroffen, de boot is er klaar voor en de bemanning ook. Zondag begint voor Team JAJO, waarvan Van Beek de schipper en Van Rooijen de voordekker is, in Alicante de grootste en zwaarste zeilrace ter wereld: The Ocean Race. ,,Dit is het hoogtepunt van iedere zeezeiler”, zegt Van Beek. ,,Hier hebben we jarenlang naartoe geleefd. Het is alleen jammer dat we niet de hele wereld rondzeilen. Dat is in de huidige tijd financieel helaas niet haalbaar. Maar ik ben al blij dat we een deel van de race zeilen. Een halfjaar geleden stond zelfs dat op losse schroeven.”

Het Nederlandse team JAJO doet met vijf andere boten mee in The Ocean Race VO65 Sprint Cup. Ze varen alleen de Europese etappes. Dat betekent dat ze zondag vanuit Alicante naar Kaapverdië vertrekken en in mei weer aansluiten als de Ocean Race in Aarhus aankomt. Dan volgen nog de twee slotetappes naar Den Haag en Genua.

Lees het hele verhaal op ad.nl

Delen is lief