Contact
MENU

Media

15 januari 2023 AD.nl

Ocean Race met twaalf Nederlandse deelnemers van start gegaan in Alicante

Elf boten zijn zondagmiddag in de Spaanse kustplaats Alicante begonnen aan The Ocean Race. De zeiltocht over de wereld, met twaalf Nederlandse deelnemers, bestaat dit keer uit twee klasses.
Kijk, luister of lees verder
12 januari 2023 Omroep West

‘Droom om als eerste in Den Haag aan te komen’

Het is misschien wel de zwaarste zeilrace ter wereld, de Ocean Race (voorheen Volvo Ocean Race). De start van de race is zondag in het Spaanse Alicante. Ook Den Haag wordt weer aangedaan. Naar verwachting komen de snelle zeilboten rond 11 juni aan in de haven van Scheveningen. Deze editie telt drie regionale bemanningsleden waaronder…
12 januari 2023 AD Den Haag

‘Dit is geen sport voor slaapkoppen’

Ze delen een huis maar zijn de komende tijd in een nog kleinere ruimte op elkaar aangewezen. Hagenaars Jelmer van Beek en Jorden van Rooijen doen mee aan de grootste zeilwedstrijd ter wereld: The Ocean Race.
Kijk, luister of lees verder
11 januari 2023 Dagblad van het Noorden

‘Vijf jaar geleden keek ik toe, nu ben ik schipper.’

Zeiler Jelmer van Beek (28) uit Groningen is een van de jongste schippers in The Ocean Race. In oktober dacht hij nog dat z’n grote droom door geldgebrek in duigen zou vallen. Maar de in Haren geboren zeiler doet tóch mee aan de prestigieuze Ocean Race, als schipper van Team JAJO. ,,Ik kijk het meeste…
Kijk, luister of lees verder
Jelmer bij WVDTP
24 december 2022 Oog radio

Eerst even thuis kerst vieren

Hij is vlak voor de start van de Volvo Ocean Race even thuis: Jelmer van Beek uit Haren doet mee aan de Volvo Ocean Race. Hij is de schipper van Team Jajo in de Volvo Ocean Race, welke op 15 januari start.
Kijk, luister of lees verder
20 december 2022 Kustwacht.nl

“Op het water ben je vooral op jezelf aangewezen”

Nog een paar weken en dan begint Jelmer van Beek aan de grootste zeiltocht van zijn leven: de Ocean Race VO65 Sprint Cup. De afgelopen maanden stonden voor hem in het teken van voorbereidingen. “Als zeiler wil je nooit in nood raken op plekken waar hulp lang op zich laat wachten. Daarom is een goede…
Kijk, luister of lees verder
8 december 2022 Langs de lijn en omstreken (NPO radio 1)

Zeiltalenten klaar voor (een deel van) de grote Ocean Race

Het begon als de Whitbread Round the World Race, werd later de Volvo Ocean Race en is nu gewoon de Ocean Race. Het is een van de meest prestigieuze zeilwedstrijden ter wereld. Volgende maand gaat de nieuwste editie van start en dat is er niet zo maar een. Het evenement is uitgebreid met een sprintcup…
Kijk, luister of lees verder
19 oktober 2022 Zeilwereld.nl

“Ik wil gewoon die Kaap Hoorn Tattoo!”

Nu de Ocean Race voor Team NextGen niet doorgaat, is er een gat ontstaan in de agenda van Jelmer van Beek. Stilzitten daar doet hij niet aan. De Ocean Race heeft nog altijd prioriteit.
Kijk, luister of lees verder
18 oktober 2022 Zeilwereld.nl

The Ocean Race is het doel

Team NextGen doet niet mee aan de The Ocean Race. Een flinke domper voor Jelmer van Beek, maar hij laat het er niet bij zitten. Al sinds jaar en dag is de wedstrijd rond de wereld zijn enige echte doel, en dat blijft zo. Een podcast over veerkracht, dromen en doelen.
Kijk, luister of lees verder
10 augustus 2022 Max Skûtsje Journaal

Commentaar geven bij het Skûtsjesilen

Jelmer schoof aan bij het Max Skûtsje journaal met wedstrijdverslagen en reportages. Live vanuit het SKS Skûtsjesilen in Friesland.
Kijk, luister of lees verder