Team Janssen de Jong – DutchSail tweede in St. Maarten Heineken Regatta

Team Janssen de Jong DutchSail zeilde afgelopen week de St. Maarten Heineken Regatta met de VO65. Het gelegenheidsteam bestond naast de vaste bemanningsleden Jelmer van Beek – schipper; Rutger Vos; Jorden van Rooijen; Laura van Veen; Arianne van de Loosdrecht en Lars van Stekelenborg uit een aantal gasten. Het team eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke tweede plaats in de CSA klasse, op een gelijk aantal punten met de VO65 van Sailing Poland.

Team Janssen de Jong - DutchSail tweede in St. Maarten Heineken Regatta

Van Beek: niets mooiers dan zeilen tegen andere VO65’s

Schipper Jelmer van Beek was na afloop tevreden. Van Beek: “Waanzinnig gaaf om deze regatta als eerste wedstrijd van het seizoen te zeilen. We hadden een goed team om het tegen de concurrentie op te nemen. Voor ons blijft het zeilen tegen andere VO65 toch het mooiste wat er is.”

“Als team hadden we de doelstelling om elke dag beter te zeilen. Als schipper ben ik trots hoe iedereen daar elke dag voor gegaan is. Dat we uiteindelijk met gelijk aantal punten 2de zijn geworden is jammer. Maar ik kijk vooral vooruit: we keren nu weer terug naar Europa om ons voor te bereiden op de ocean race.”

Voor ons blijft het zeilen tegen andere VO65 toch het mooiste wat er is.

Eindklassement St. Maarten Heineken Regatta – CSA klasse

  1. Sailing Poland – VO65
  2. Janssen de Jong – DutchSail – VO65
  3. I love Poland – VO70
  4. Leopard 3 – Farr 100
  5. Sisi The Austrian Ocean Race Project – VO65
  6. AmberSail2 – VO65

Delen is lief