Even thuis in Nederland

In dit blog vertel ik wat er gebeurde na de finish in Kaap Verdië en blik ik vooruit op de St. Maarten Heineken Regatta.

De afgelopen maand was ik even thuis in Nederland, weg van de boot. Eigenlijk best lekker. Ik heb deze periode gebruikt om mijn rust te pakken en te reflecteren op de eerste etappe van The Ocean Race V65 Sprint Cup. Een etappe met een tweede plaats waar ik tevreden op terugkijk. Het ging gewoon heel goed. Maar het kan altijd beter. Wat er beter kan? Dat zit hem dan vooral in details. Als team, en dus ik als schipper, moet nog sneller schakelen. We maken de juiste beslissingen, maar die beslissingen kunnen we nog eerder nemen. We moeten ons sneller aanpassen aan de veranderingen en zorgen dat de boot harder zeilt. Zodat we de concurrentie voorblijven.

Er stond veel druk op in deze eerste etappe, vooral door mezelf. Ik wist dat we een goed en sterk team hebben maar was me er ook heel erg bewust van: als we het hier in de eerste etappe fout doen, dan lopen we nog vier maanden rond met een slecht gevoel. Dus bij aankomst in Kaap Verdië was ik echt tevreden met de tweede plaats en trots op de manier waarop we ons als team gepresenteerd hadden. Direct daarna hebben we de boot naar het Caribisch gebied gevaren waarna het voor mij tijd was om even naar huis te gaan.

Lees verder op LinkedIn

Jelmer van Beek, schipper van team Jajo

Delen is lief